Kaksi yötä yövyimme tontilla viikonloppuna. Teltta pystytettiin lavojen päälle, nyt näyttää ihan leiriltä. Siivottiin vähän tonttia ja karsittiin reitti rantaan, isoista kuusista leikattiin alaoksia ja maisema siltä osin muuttui ihan täysin.

Ilta-normal.jpg

Veden pohjaa kahluurannasta on hankala siivota, pohjassa on niin monen vuosisadan lehdet ja roskat, että ei niitä käsipelillä pois saa. Siihen kohtaan rakennetaan laituri, joten pohja saa jäädä sellaiseksi mikä on. Onneksi lapset kuitenkin kahlasivat ja kastautuivat siinä, vaikkei ihan hiekkapohja ollutkaan :) Kiviltä, siitä vierestä, on aikuisten tosi hyvä pulahtaa suoraan siihen syvempään veteen.

Soutelemassa käytiin, kaloja nähtiin, ja myös rapu! Eli vesi todellakin on niin hyvälaatuista mitä ajattelimme. 

Poikia ihan harmitti lähteä tontilta pois. Nyt huilataan ja lomaillaan pari päivää, keskiviikkona mennään tontille tapaamaan rakennustarkastajaa ja ehkä myös vastaavaa rakennusmestaria. Mieheni on tehnyt suuren työn ja soitellut lukuisia puheluja hoitaen asioita. Nyt tuntuu siltä, että homma lähtee liikkeelle!

Ranta-normal.jpg

Tarkastelimme ja laskimme hieman puita, joita tässä ensi vaiheessa pitää kaataa, nitä tulee varmastikin n. 20 suurta kuusta. Siinä riittää meillä risusavottaa ja halkojen hakkaamista. Karsimme alkuun vain ne välttämättömimmät tien ja perustusten ja rannan edestä, muut ehtii myöhemminkin, kun nähdään vielä paremmin, miten valo ja muu toiminta ympäristöön vaikuttaa.