Tontti on siis hankittu, illalla pystytetään sinne meidän "huvila" ja ostin jopa retkipöydän ja kaksi nojatuolia. Riippukeinukin on toivottavasti matkassa. Eli perustarvikkeet retkeilyyn on, nyt saamme tehdä sitä omalla maalla ja samalla kunnostaa tonttia mieleisellämme tavalla.

Minulla alkaa kahden viikon kesäloma tänään, miehelläni se loppuu sunnuntaina. Olen ajatellut, että ainakin pari yötä viettäisin lasten kanssa tontilla loman aikana. Saas nähdä...

Mieheni tapasi aamulla viereisen mökkityömaan kaivinkoneurakoitsijan. Hän antoi hinta-arvion tontin tien ja perustusten kohdan teolle, 4000 euroa. Sisältää sorakuormat, muttei pilariperustusten valamista. Aika kallista, arviomme ylittyy. Täytyy vielä kilpailuttaa muita urakoitsijoita.

Olen lueskellut muiden pitämiä blogeja mökkiprojekteista, hirvittää, kuinka paljon omaa työtä ja kuinka monta vuotta mökin pystytys viekään...! Mihin olemmekaan ryhtyneet? Toivottavasti tämä ei oikeasti ole niin kamalaa, kuin netissä annetaan ymmärtää.

Unelma omasta, rauhallisesta paikasta kyllä vielä kannattelee.. ja onneksi tällä projektilla ei ole kiire. Teemme hommia sitä mukaa kuin ehdimme. Ja siten, mihin rahat riittävät.

Mökkipaketin tilaus pitää varmaan tehdä ensi viikolla. Torstaina tapaamme kunnan rakennustarkastajan tontillamme, hän auttaa hahmottamaan parasta (=sallittua) paikkaa suunnittelemallemme 25 kerrosala-m²:n saunamökille. Sen jälkeen päätämme mökkipaketin ja sitten alamme työstää tontin pohjaa, puiden kaatoa, rakennusluvan tekemistä, vastaavan rakennusmestarin etsimistä yms... Tästä tämä pikku hiljaa lähtee :)