Skandinavian-tournee sujui hyvin ja Suomeen päästyämme jatkoimme matkaa suoraan tontille. Tarkoitus oli yöpyä tontilla teltassa ja tarkistaa, että se varmasti on sellainen, jonka haluamme. Halusimme nähdä koko vuorokauden kierron ennen ostopäätöksen tekoa.

Tontti oli aivan yhtä mielekäs kuin muistimme. Tarkastimme tontin rajalta rajalle, mies kävi mökkiään rakentavien naapureiden juttusilla ja pohdimme parasta paikkaa saunamökillemme. Miehen ja lasten grillatessa makkaroita rantakivillä (kertakäyttögrillillä), uskaltauduin uimaan rantaveteen. Vesi oli ihanaa, lämmintä ja kirkasta! Pohja syveni rannasta nopeasti, joten vähän jännitti uida, kun ei tiennyt mitä yllätyksiä varpaisiin osuu. Hyvin selvisin ja myöhemmin miehenikin pulahti :)

Järven syvyydestä ei kenelläkään naapureistakaan ollut tietoa, mutta syvä se kuitenkin on, muutama metri rannasta ja mieheni käsi ei näy pinnalla vaikka varpaat eivät vielä pohjaan osu. Järveen myös virtaa joki viereisestä syvästä järvestä, vesikin siis vaihtuu ja pysyy puhtaana.

Viikon telttailun seurauksena emme jääneet tontille yöksi, vaan jatkoimme matkaa mummolle yökylään. Aikainen aamuherätys takasi sen, että pääsimme kuitenkin näkemään auringonnoususuunnan.

Käynti tontilla varmisti mielemme asiasta. Tämän me haluamme!

Nyt on toinenkin hirsitalorakentaja kilpailutettu ja odottelemme torstain kaupantekopäivää suuren jännityksen vallassa.