Nyt on mökkitontilla pidetty rakennustarkastajan ensikatselmus, jossa oli mukana myös rakennushankkeemme rakennusvalvoja (löysimme sen kaivinkoneurakoitsijan kautta). vihreää valoa tuli suunnitelmillemme ja saunamökin paikka on ihan oikea, saamme sen n. 16 metrin päähän rannasta. 

Tie päätettiin tehdä tontin takareunan puolelta saunamökille, se onkin parempi reitti, ei tuhoa koko pihaa. Mökkipaketin kävimme tilaamassa Kontiolta keskiviikkona paluureissulla tontilta. Alustava ajatus oli, että toimitus olisi lokakuussa, viikolla 40. Toimituksen pikainen ajankohta alkoi ahdistaa, ja pystytys syyssateilla, joten selvittelimme, milloin se voisi keväällä onnistua. Päätimme siirtää mökin toimituksen maaliskuulle, jolloin hirret voi toimittaa maan vielä ollessa jäässä ja pystytys voi alkaa vaikkapa jo huhtikuussa. 

Sillä päätöksellä stressi mökin rakentamisesta helpotti. Eihän tämän ole tarkoitus olla stressiprojekti, vaan mukavaa rakentamista :)

Viikonloppuna menimme jälleen telttailemaan tontille. Upouusi moottorisaha pääsi tositoimiin kun Mia ja Matti tuli auttamaan puiden kaadossa. N. 10 puuta kaatui rytisten, kun miehet pääsi vauhtiin. Suurin Matin kaatama kuusi oli 30-metrinen jättiläinen. Aika hienosti rysähti! Suuremmilta vahingoilta vältyttiin, saha tosi hajosi viimeisessä kaadossa, kun puu lähtikin 180 astetta väärään suuntaan... liekö tuulen tekosia. Onneksi ei sattunut kehenkään.

puunkaato-normal.jpg

Vielä jäi perustusten alta ja rannasta kaadettavaa, n. 10 puuta, osa niistä kaadetaan talvella jään päälle.

Mittasimme tontilla myös vajan paikan, tien mitat sekä huussin paikan. Toiveena on lähiviikkoina saada asemapiirros, jotta voimme jättää rakennuslupahakemuksen ja pääsemme tien ja perustusten teossa etenemään. Kyllä tämä tästä näköjään etenee, hissun kissun.. Toivottavasti ensi kesänä on mökki pystyssä!